Maison d'Amis

Gite de Bourgogne


Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/vhosts/maisondamis.nl/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/vhosts/maisondamis.nl/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

ALGEMEEN

 

Maison d'amis is een aantrekkelijke vakantiewoning met veel authentieke elementen maar volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Op het terrein is een natuurzwembad van 10 x 3 meter aangelegd.

De Zuid-Bourgogne is een gebied wat rust uitstraalt, met prachtige natuur en vooral ook met ruimtelijkheid, cultuur en gastronomie. Er zijn volop Franse streekproducten te verkrijgen zoals o.a. de geitenkaas, het Charollaisvlees en prachtige Bourgognewijnen uit de Chalonnais, de Cote d'Or en de Beaujolais.

Wij wonen zelf ook op het terrein van bijna 3 hectare groot in een eigen, zelfstandige woning. Als u verblijft in de gite, heeft u uw eigen ingang, parking en terrassen dus uw privacy is gegarandeerd. U deelt wel het terrein en het zwembad met ons. De gite is beschikbaar voor 2 tot 6 personen.


Met ingang van 1 januari 2016 is de manier van classificeren van Gites in Frankrijk per wet veranderd; dit heeft als reden om de kwaliteit van alle gites op een landelijk uniforme manier te beoordelen en daarmee tot een kwaliteitsverbetering te komen. Dit is positief nieuws voor alle gasten die voor een aangename vakantie in Frankrijk een gite willen boeken. De naam voor deze uniforme classificatie is: "Meublé de Tourisme" en kent een range van 1 tot en met 5 sterren. Een exemplaar van het beoordelingsdossier is in de gite aanwezig.


Maison d'Amis is in januari beoordeeld en heeft de classificatie behaald met een totaal van 3 sterren. Bij de parkeerplaats wordt hiervoor een extra bord geplaatst, naast het bord van Gites de France en 'Tourisme et Handicap'. Wij hopen natuurlijk dat deze nieuwe beoordeling een extra stimulans is voor iedereen die onze site bezoekt en van plan is om dit mooie deel van de Bourgogne eens van dichtbij te willen bezoeken.


Voor diegenen voor wie de franse taal nog wat uitdagend is; wij kunnen helpen door het reserveren van bv.een restaurant of het inwinnen van inlichtingen over de openstellingstijden van een museum of kasteel; op deze manier wordt de vakantie in Frankrijk voor u allicht een stuk aangenamer. 

 

 boom   zicht-op-huis   ezels-schaap   vlinder5    eigenaren

 

 

Bewust leven
Wij houden zoveel mogelijk rekening met de effecten van ons handelen op de omgeving en proberen ook hier bewust te leven. Wij hebben om die reden duurzame energie (zonnepanelen, houtkachels). Wij verbouwen een groot deel van onze groenten in eigen tuin zonder gebruik van kunstmest of agressieve bestrijdingsmiddelen. Wij scheiden ons afval en vangen regenwater op voor het sproeien van de tuin. Ons zwembad wordt door zand en planten gefilterd.

Wij proberen ook rekening te houden met onze directe sociale omgeving door er o.a. voor te zorgen dat onze honden geen overlast in het Hameau veroorzaken (poep opruimen) en wij vragen van onze gasten om niet te roken in de gite, zodat een volgende gast hier geen last van hoeft te hebben.

Daarnaast is deze manier van leven ook vooral genieten! Groente uit eigen tuin smaakt zoveel beter. Kom een keer proeven op woensdagavond, waarop we graag voor u als gast koken. Via Cuisine d'Amis kunnen we kookworkshops met authentieke streekproducten of een aankomstmaaltijd voor u regelen.

uien2   moestuinzicht   sierui   moestuin-sla


 HOME