Voor vakantie-ontdekkingen hoeft u niet eens ver weg te gaan, want bij Maison d’Amis organiseren wij diverse activiteiten rondom de thema’s natuur en Bourgogne culinair.

Een wilde planten wandeling eventueel in combinatie met een kookworkshop

Een wandeling door de natuur in de directe omgeving om allerlei wilde (eetbare en medicinale) planten te leren kennen. Ook is het mogelijk om na de wandeling een maaltijd te bereiden met de zelf geplukte oogst.

        

Stokroos met geitenkaas en borage                                    Wilde asperges

Het volgen van een kookworkshop bij Cuisine d’Amis

Cuisine d’Amis is een specifieke activiteit van Maison d’Amis. U bent heerlijk op vakantie in de Bourgogne, een streek die bekend staat om zijn goede keuken en heerlijke wijnen. Cuisine d’Amis laat u kennismaken met de gerechten van de lokale Bourgondische keuken. Klassieke gerechten maar ook de moderne. U kunt tijdens uw vakantie voor een paar uur of voor meerdere dagdelen een kookworkshop volgen om ingewijd te worden in de geheimen van de Bourgondische keuken. Na afloop van de workshop geniet u van de gemaakte gerechten bijvoorbeeld op het terras voor de gîte of bij het zwembad. Bij een workshop van meerdere dagdelen bezoekt u ook lokale producenten en lokale markten. Veel van de ingrediënten worden samen geplukt uit de grote, biologische, moestuin.

          

Genieten van een maaltijd

Op de dag van aankomst na de reis geen zin meer om te koken ? Maison d’Amis verzorgt een 3 gangen maaltijd voor u, die klaar staat bij aankomst.

Wilt u lekker een dagje bij de gîte en het zwembad blijven dan kan er ook een heerlijke maaltijd voor u verzorgd worden.

Wilt u graag meer informatie ? Kijk op de website van Cuisine d’Amis of neem contact met ons op.

       

Gevulde courgette                                                       Aardbeien, chocola en merènque                   Kleurige bloemenboter

 

Een fotocollage van Cuisine d’Amis:

Een workshop zeep of natuurlijke cosmetische produkten maken

Gebruik makend van natuurlijke produkten wordt het proces van zeep maken uitgelegd, waarna ook zelf een eigen zeep wordt gemaakt. U kunt ook uw eigen dagcrème maken of uw deodorant; noemt u maar op.

Alep zeep; origineel en gemaakt van laurier