Maison d’Amis is een gemoedelijk vakantiehuis. Ruimte, licht en uitzicht op de heuvels van dit mooie gedeelte van de Bourgogne maken dat de drukte van het dagelijks leven snel vergeten wordt. Het huis is bijzonder geschikt voor vrienden of meerdere stellen, juist door de 2 verdiepingen en de 2 badkamers.

De benedenverdieping

Deze heeft een ruime toegang en woonkamer met een goed uitgeruste keukenhoek en een slaapkamer met badkamer (17m2). In de slaapkamer staan 2 losse bedden van 90 x 2.00.

De authentieke, comfortabele meubels en de aankleding zorgen voor  een prettige geborgenheid. De rustieke houtkachel zorgt voor een speciale sfeer en verwarmt de hele gîte.

Bij aankomst kunt u parkeren op een privé-parkeerplaats met ruimte voor 2 auto’s. Het terras en de toegang naar de gîte zijn verhard. Het terras is deels overkapt, waardoor u zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten, aan een royale houten tuinset inclusief parasol.

    

De bovenverdieping

Ook boven is er lekker veel ruimte en licht. Vroeger ooit een opslag voor hooi, nu heeft de verdieping het karakter van een loft. Via een makkelijke brede trap is de bovenverdieping te bereiken. U vindt hier een lits-jumeaux van 2x 90 x 2.20. en een eigen buiten terras. Een babybedje is op verzoek beschikbaar. Ook beschikt de bovenverdieping over een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Vanaf het dakterras heeft u uitzicht op de vallei.

   

 

De benedenverdieping is volledig aangepast voor gasten die met een rolstoel in Maison d’Amis willen verblijven:

  • een volledig instelbare bedcarrier (elektrisch hoog/laag bed): hoofdeind/voeteneind/middengedeelte (90 x 2.00)
  • een onderrijdbare wastafel
  • een verhoogd toilet (50 cm incl. bril) met opklapbare armsteunen
  • een douche zonder drempels van 1.20 x 1.20 met antisliptegels en 2 handgrepen en een thermostatische mengkraan
  • een in hoogte instelbaar keukenblad (mechanisch) met inductiekookplaat
  • gemakkelijk te bedienen kranen, ook in de keuken. In de keuken is de kraan ook uittrekbaar

De inrichting is zo gedaan dat apparatuur ook makkelijk verplaatst kan worden

           

Een aantal hulpmiddelen is op verzoek bij te plaatsen tw:

  • een vaste en verrijdbare douchestoel
  • een douchekrukje
  • een toiletstoel
  • een toiletverhoger

 

 

In het geval u hulp nodig heeft zijn in het dorp Joncy een huisarts en een apotheek aanwezig. Particuliere thuishulp is ook te verkrijgen in de Gite voor bijvoorbeeld ondersteuning in de ochtend en/of avond; dit is mede afhankelijk van de mate van ondersteuning die nodig is. Een Nederlandse verpleegkundige is in overleg ook bereid te ondersteunen. Wij kunnen u hier verder over informeren.

Er zijn diverse ziekenhuizen op 20 km afstand (Chalon, Montceau). In Joncy is ook een brandweer kazerne (sapeurs pompiers) gevestigd; in noodsituaties wordt voor het verlenen van eerste hulp in Frankrijk altijd direct de brandweer ingeschakeld.